Wat moet er allemaal op een website staan?
Dat mag je zelf bepalen en is afhankelijk van het doel van jouw website. Wil je informeren, verkopen of inspireren? Toch zijn er een aantal zaken die op elke website te vinden zijn. Dat zijn de naam van je bedrijf en de vestigingsgegevens, het nummer van de Kamer van Koophandel en het BTW identificatienummer en uiteraard op welke manier men contact met je op kan nemen.

Wat ook handig is om op je website te vermelden, zijn de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Voor de meeste mensen niet het meest inspirerende onderdeel maar Algemene Voorwaarden kunnen wel helpend zijn in het scheppen van duidelijkheid als jij en je klant het niet met elkaar eens zijn en de Privacyverklaring is verplicht vanuit de Europese wetgeving.

Hoe kom je aan deze twee documenten?
Voorbeeld Algemene Voorwaarden worden vaak aangeboden door jouw branchevereniging. Deze kun je als uitgangspunt nemen en aanpassen naar jouw eigen situatie. Als je zeker wilt weten dat alles juridisch afgedekt is, kan je ze laten toetsen door iemand die daar verstand van heeft. Ik heb er zelf voor gekozen om te werken met heldere afspraken. Geen officiële taal waarmee je je juridisch aan alle kanten indekt maar duidelijke taal waarin staat hoe ik werk en wat de spelregels zijn. Ik heb ze niet juridisch laten testen maar voor mij is dit voldoende. Ze zijn hier te vinden https://mijndroomfabriek.com/heldere-afspraken/.

Bij het opstellen van de privacyverklaring, zet je op papier welke gegevens van klanten je vastlegt, waarom je dat doet en wat je met die gegevens doet. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende website om mijn privacyverklaring te maken, https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/. Op deze website wordt je stap voor stap begeleid in het opstellen van jouw privacyverklaring. Het blijft, naar mijn mening, nog steeds taaie kost waar je echt even in moet duiken. Een gevalletje niet leuk maar wel noodzakelijk en wettelijk verplicht. Het is goed om stil te staan welke gegevens je verzamelt van jouw klanten en wat je daar vervolgens mee doet.

Mijn klanten lukt het over het algemeen met dit hulpmiddel om de privacyverklaring op te stellen en als iemand er moeite mee heeft, dan doen we het gewoon samen. Stap voor stap.
Ja, ik bied meer dan een website. Wil jij weten hoe ik jou kan helpen aan een website zonder gedoe?
Vraag dan het gratis inspiratiegesprek aan https://mijndroomfabriek.com/inspiratiegesprek/.