Als zelfstandig ondernemer met een eenmanszaak ben jij het gezicht van jouw bedrijf.
Klanten komen bij je omdat ze graag door jou geholpen willen worden. Het is dus belangrijk hoe jij je aan de buitenwereld presenteert. Veel ondernemers denken hier wel over na. Dat wil zeggen, als het over de bewuste communicatie naar buiten toe gaat. Maar je neemt jezelf altijd mee. En je vertegenwoordigt jezelf ook op de momenten dat je niet bewust bezig bent met communicatie.

Als ik het heb over bewuste communicatie, dan denk ik bijvoorbeeld aan een post op Facebook, LinkedIn of Instagram. Daar heb je vaak een plaatje voor ogen van wat je neer wilt zetten. Het is super belangrijk dat het beeld wat je neerzet ook overeind blijft als je niet bewust aan het communiceren bent. Het is dus belangrijk dat wat je post, dicht bij jezelf staat. Alleen op die manier kun je jouw manier van communiceren doorvoeren in alle facetten van jouw bedrijf.

Een mail beantwoorden, een offerte of een factuur sturen, op welke manier dan ook contact hebben met jouw klant. Het zijn allemaal momenten waarop de klant het als fijn ervaart als hij steeds met dezelfde persoon te maken heeft. Als er steeds op een zelfde manier gecommuniceerd wordt.
Als je op Facebook posts plaatst die een beetje een losse ondertoon hebben en in de mail communiceer je heel formeel, dan botst dat met elkaar. De klant zal dat niet als prettig ervaren en sneller afhaken.

Als ik een website voor iemand maak, vraag ik altijd om een of meerdere foto’s van de ondernemer. Ook op jouw website wil je jezelf laten zien. Vorige week kreeg ik een vraag die me vaker gesteld wordt. Wat voor foto’s moeten dat zijn? Moest ze voor de fotoshoot vol in de make-up of mocht het ook meer naturel? Ik ben van mening dat je vooral op de foto moet gaan zoals je zelf bent. Als jij normaal gesproken weinig make-up gebruikt, dan zou ik dat voor de fotoshoot ook niet doen. Het gaat erom dat mensen je meteen herkennen als ze je zien. Ik kom te vaak mensen tegen, die niet op hun eigen foto lijken. Dan heb je misschien prachtige foto’s van jezelf maar schiet je jouw doel voorbij.

Jezelf laten zien werkt het best als je dicht bij jezelf blijft.
Wil je een keer met me sparren over jouw zichtbaarheid? Vraag dan een gratis inspiratiegesprek aan.