Vaak is een droom niet meteen in woorden te vatten. Het is meer een gevoel. Als je er met iemand over wilt praten, merk je dat je eigenlijk niet zo goed weet hoe.
Een volgende keer, heb je het er maar niet meer over. Dat is jammer. Zo blijft je droom waar die is en krijgt hij niet de ruimte om te groeien.

Mij helpt het bijzonder goed om een visionboard te maken. Een visionboard is een collage van afbeeldingen en teksten waarin je jouw verlangen vastlegt.
Het is richtinggevend en helpt je om te zien wat je echt graag wil. Zo maak ik zelf elk jaar een visionboard om mijn dromen van het komende jaar vast te leggen.
Maar je kunt ook een visionboard maken over een bepaald aspect in je leven. Gezondheid, relaties, geld of over jouw ondernemersdroom. Ik heb bijvoorbeeld een visionboard gemaakt over mijn gezondheid. Ik wilde graag gezonder gaan eten en stoppen met snoepen en snaaien. Ondanks dat ik dat graag wilde, lukte het niet. Ik ben toen op zoek gegaan naar mijn verlangen op dat gebied. Wat wil ik wel? In woorden kon ik het niet te pakken krijgen. In plaatjes lukte het wel en vanaf die tijd lukt het me ook om snoep en chips te laten liggen. Dat geeft meteen ook aan hoe krachtig een visionboard kan zijn.

Hoe doe je dat, zo’n visionboard maken?
Je zoekt een paar tijdschriften bij elkaar die je leuk vindt. De plaatjes en teksten die je aanspreken, scheur of knip je uit. Ik vind het zelf wel lekker om te scheuren. Je neemt hier ongeveer een half uur de tijd voor. Korter mag, langer liever niet. Hoe meer tijd je neemt, hoe meer je gaat nadenken. En dat is nu juist niet de bedoeling. Het is een fijne manier om dichtbij je gevoel te komen of te blijven. Dan ga je er een collage van maken. Ik werk graag op een A3 formaat. Je schuift nu net zo lang met de plaatjes en teksten totdat het een collage is geworden waar jij blij van wordt.
Oh ja, vergeet niet een foto van jezelf in het midden te plaatsen. Het is niet zomaar een mooie collage, het gaat over jou! Als alles ligt zoals je het graag wil, dan plak je alles vast.

Jouw visionboard is klaar! Hang hem op een plek waar je hem dagelijks ziet.
Je zult ervaren dat jij als vanzelf richting je droom gaat bewegen en dat het universum je hier een handje bij gaat helpen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw droom!
Wil je graag een keer samen met mij een visionboard maken, neem dan contact met me op via rian@mijndroomfabriek.com. Ook organiseer ik geregeld de workshop Dromenvanger, waarin we met een kleine groep aan de slag gaan met het maken van een visionboard. Lees hier meer over op https://mijndroomfabriek.com/workshops/.