Je hebt het besluit genomen. Er moet een website komen. Maar wat ga je daar vertellen?

Wat ik vaak zie, zijn websites waarop een ondernemer alles wil vertellen wat hij weet. Lange lappen tekst en aan het eind is me eigenlijk nog niet duidelijk waarvoor ik bij deze persoon terecht kan.
De meeste mensen blijven niet zo lang op een website. Als ze niet binnen twee tellen, en dan bedoel ik letterlijk 2 seconden, duidelijk is waarvoor ze bij jou terecht kunnen, dan zijn ze weer weg.

Hou het dus kort en bondig en maak vooral duidelijk met welk probleem de klant bij jou terecht kan.

Bij het schrijven van je teksten hou je rekening met wat de klant wil weten. Onderzoek dit bij je (potentiële) klanten. Vraag ze wat hun probleem is, wat dit probleem met ze doet en welke oplossing ze van jou nodig hebben.

Daarbij is het belangrijk om je website persoonlijk te houden. Waar zou jij liever iets kopen? Bij een bedrijf waar je niet ziet wie er werkt of bij iemand die je persoonlijk benadert? Zorg voor een paar goede foto’s van jezelf. Vertel kort wie je bent en waarom je doet wat je doet. En je mag ook best een klein inkijkje geven in je eigen leven, zodat een klant zich in jou kan herkennen.

Als bovenstaande gelukt is en de klant denkt dat hij bij jou aan het juiste adres is, dan wil hij graag nog even checken wat andere klanten van jou vinden. Als startend ondernemer is dat vaak lastig. Probeer toch zo snel mogelijk om reviews van klanten op jouw website te tonen. Dat mogen in het begin ook reviews zijn van je eerste proefklanten. Vraag zelf om die reviews. Dat kan telefonisch of schriftelijk. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

Ben je niet zo’n schrijver? Dan help ik je graag met de door mij ontwikkelde schrijftemplates. Het schrijven wordt dan een invuloefening en voor je het weet heb je de teksten voor jouw website klaar.