Je gaat voor jezelf beginnen!
Voordat je jouw bedrijf in gaat schrijven bij de Kamer van Koophandel moet je een naam bedenken voor je bedrijf. Vaak wordt dat ook de naam van je website. Maar is die naam nog wel vrij?

Dat kun je makkelijk checken. Overal waar je een domeinnaam kunt kopen, kun je ook checken of die naam nog vrij is. Ik werk met Xel en ook daar kun je jouw gewenste domeinnaam controleren

(https://bestellen.xel.nl/).

Xel biedt ook een handige tool aan om je te helpen met het vinden van jouw perfecte domeinnaam.
Welke bedrijfsnaam je kiest, is ook afhankelijk van het soort bedrijf wat je gaat starten. Wordt het een eenmans coachings-, trainings- of adviesbureau? Dan is het vaak fijn om je eigen naam te gebruiken. Dat werkt zeker goed als jouw naam niet zo veel voorkomt. Maar misschien heb jij wel een hele andere naam in gedachten. Hou bij het zoeken van jouw naam rekening met de volgende tips.

  1. Kies voor een .nl .com of .eu extensie. Ondanks dat er steeds meer extensies gebruikt worden, zijn dit nog steeds de meest gebruikte. Dit wekt vertrouwen en je voorkomt dat potentiële klanten per ongeluk bij jouw concurrent terecht komen die wel de .nl extensie heeft weten te bemachtigen.
  2. Werk niet met koppeltekens tussen de woorden. Dat schept verwarring en ook dan belanden mensen vaak niet op jouw website maar op de van je concurrent.
  3. Hou je naam zo kort mogelijk. Dat maakt dat potentiële klanten hem goed kunnen onthouden.
  4. Spel de naam volgens de gebruikelijke spelling. Alternatieve spelling maakt je onvindbaar.
  5. Je hoeft het niet alleen te doen! Vraag die creatieve vriend om met je mee te denken. Heb het er over met de mensen om je heen. Vaak hebben zij een hele andere kijk op de zaak, op jouw zaak.

Ik ben heel benieuwd voor welke naam jij hebt gekozen. Laat je het me weten in de comments onder deze blog?